BLACK FRIDAY!!! ( Se info startsidan) - Endast 69kr inom Sverige (Inom EU + Norge 99kr) - Leveranstid: 5-7 arbetsdagar! (Längre leveranstider kan förekomma nu närmre jul).

Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent
Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent
Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent
  • Ladda upp bild till gallerivisning, Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent
  • Ladda upp bild till gallerivisning, Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent
  • Ladda upp bild till gallerivisning, Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent

Lanolin vattenfri, EP9, 100 g, Esent

Säljare
LennyLamb
Ordinarie pris
89 kr
Reapris
89 kr
Ordinarie pris
89 kr
Slutsåld
Enhetspris
per 
Inkl. moms. Frakt beräknas i kassan.

  • Produktgrupp: Tillbehör tygblöjor
  • Produkttyp: Lanolin
Lanolin, ett råmaterial (vax) av animaliskt ursprung, framställt genom rengöring av fårull. Lanolin genomgår en uttorkningsprocess (därav namnet vattenfri).

Vid en temperatur på 20ºC har lanolin formen av en tjock, formbar massa, gulbrun till färgen.

Lanolin löser sig inte i traditionell mening i vatten, men kan absorbera vatten (tillsammans med de aktiva ingredienserna lösta i vatten) upp till 200% av sin vikt och bildar en emulsion. Det löser sig bra i fett.

Lanolin innehåller i sin sammansättning: kolesterol, isokolesterol, lanosterol, dihydroergosterol, dihydrolanosterol, metakolesterol, hydroxikolesterol, lanylalkohol, cetyl- och cerylalkohol, cerotinsyra, karnaubsyra, palmitinsyra och stearinsyra. Den europeiska farmakopén har infört ett krav på att testa för bekämpningsmedel i lanolin; mängden får inte överstiga 1 ug/kg.

Hur den jobbar:
Lanolin har förmågan att tränga djupt in i huden. På ytan bildar den en tunn fet film som isolerar huden från ogynnsamma yttre förhållanden (torr luft, frost, etc.), den mjukar upp epidermis och jämnar ut huden. På grund av sin förmåga att kombinera med fett och vatten är det ett naturligt emulgeringsmedel.

Användning:
Inom kosmetikindustrin (både stora och hemma) används den som en smörjande och fuktgivande ingrediens, ett emulgeringsmedel och ett sätt att transportera aktiva ingredienser djupt in i huden. Det används som tillsats till krämer, läppstift och tvålar.