Select language and currency at the bottom of the page.

Fördelar med bärsele/sjal

Barn kan bäras på många olika sätt. Du kan till exempel använda den äldsta bäraren i världen - dina händer, men varje förälder vet att du inte kan fungera så på lång sikt.

Fram till nyligen i Europa ansågs det att utrymmet som bebis av barnet kan begränsas till dessa tre dimensioner: barnsäng, barnvagn och golv. Händerna är och är fortfarande ofta otillgängliga eller är väldigt begränsade välsignelser (för även om någon älskar att bära bebisar kan han eller hon inte göra det hela tiden, oftast inte mer än en timme).

Och barn älskar att bli burna och ingen kan förneka det. Du kanske ställer denna fråga: är det en följd av egoistisk inställning till världen, eller behöver de helt enkelt att den ska utvecklas ordentligt?

Låt oss analysera några fakta:

- Spädbarns reflexer, bevisar att de är gjorda för att transporteras nära föräldrarnas eller vårdnadshavarnas kropp

- Fysiologiskt avrundad rygg får fysioterapeuter att tro att det inte är en bra idé att lägga spädbarn på ryggen regelbundet

- Inga andra däggdjur utvecklas så långsamt, bebisar behöver kontinuerlig uppmärksamhet från sina föräldrar i deras första år och forskning visar att närhet är lika viktigt

- Spädbarn känner att de är en del av vuxnas liv, kan se allt ur deras perspektiv och lära sig mönster och beteendemodeller som behövs i ett vuxenliv. Tack vare detta, utvecklas spädbarn bättre, lär sig snabbare och blir oberoende om de blir burna och får vara med

- I forskningsresultatet från 1996 har presenterats (tidskriften Pediatrics) att det bevisade det faktum att spädbarn grät 43% mindre under dagen och skrek 51% mindre på natten! - om spädbarn inte gråter lika myceket har de mer tid att leka, lära sig och utvecklas

- Vi härstammar alla från Nomads, som var tvungna att resa med sina avkomma för 6000 år sedan

Slutsats: Babysele/sjal är inte en ny trend eller föräldrars infall - det är sitter väldigt djupt in i vårt medvetande och välkänt i generationer. Det är också en atavism, som förmodligen tillät människor att överleva och växa. Det är ett naturligt svar på det nyfödda barnet och föräldrarnas behov.

I Europa börjar traditionen för bärsele/sjal bara att förnyas, men i många kulturer är den välkänd och överlämnas från en generation till en annan.

En modern mammas värld är inte så lätt som den en gång var. Numera måste föräldrar vara redo för allt. Tiden för multifunktionella familjer är borta för alltid, och de första dagarna av moderskap är inte alltid lätt. En sjal och bärsele kan definitivt lösa många nya föräldrar problem även om det inte är botemedel mot allt ont. Definitivt ta reda på varför!!!

Finns det några andra sätt en bärsele/sjal kan hjälpa dig och ditt barn?

Fördelar för ditt barn

Födelse av ett barn är en enorm upplevelse för alla föräldrar. Det är en vändpunkt där ditt liv förändras avsevärt. Världen omkring dig håller på att bli galen, och du försöker hitta dig själv i denna nya verklighet igen.

Tänk bara på hur ditt barn känner sig nu - det är inte längre i hans/hennes mysiga, täta mage, han/hon kan inte höra mammas lugnande hjärtslag och alla ljud är nu mycket tydliga. Inte konstigt att spädbarn ibland känner sorg och rädsla, känner sig ensam och behöver din närhet. Spädbarn uttrycker vanligtvis sina känslor genom att gråta och kan bara lugna sig, när de är i dina armar, med bekant lukt och hjärtslag.

På 90-talet genomfördes forskningen - det bekräftades otvetydigt att att bära bebisar minskar gråt både under dagen och natten. Din baby behöver inte gråta!

Spädbarns kolik

Spädbarns kolik är det svåraste testet, nya föräldrar måste möta. Ingenting kan lugna, barnet gråter i timmar och varken läkare eller föräldrar kan ge en bestämd förklaring till vad den verkliga orsaken är. Det fortfarande inte bekräftats om vi verkligen har att göra med kolik, mag-tarmkramp eller kanske det är en reaktion på nya, okända upplevelser. Det finns också en teori om att kolik utlöses av för mycket stimulering och stress som en liten baby måste möta i den första månaden av dess dyrbara liv.

Sällan upplever spädbarn som bärs i omslag en så smärtsam kolik. Det kan bero på att det är lättare att ta hand om barnet i tyg och skydda det från för mycket stimulering. Under promenader i mage-till-mage masseras bebisens buk upp försiktigt samtidigt. Det är mycket svårt att replikera denna naturliga massage under andra tillstånd, och dess fördelar beröms av många läkare, fysioterapeuter och föräldrar med erfarenhet av känguruomsorg.

Höftdysplasia

Det är ett problem som vissa föräldrar måste hantera inom de första veckorna av barnets liv.

Det är tillrådligt att vara försiktig tills barnet har sin första höftskanning. För att skydda barnets bräckliga höftled rekommenderar specialister att bära barnet i en "froggy" position. Att bära ett barn i en linda kan hjälpa till att undvika höftdysplasia. Det är på grund av barnets position i en linda: något rundad rygg, benen spridda (spridda squat position), magen nära bärarens kropp som man undviker höftdysplasia.

Fördelar för föräldern

Inte bara är du "handsfree" utan du får också enorm frihet.

Föreställ dig själv i följande situation - skjut en barnvagn framför dig i: hiss, trappor, smala passager, ojämna kantstenar, sandstrand, steniga bergsspår, fält- och skogsspår på din drömsemester. Med bärsele/sjal kan du nå topparna och det spelar ingen roll att det i början av den minsta kullen. När du bestiger den kommer du att känna att du kan göra vad som helst.

Du kan städa, laga mat, hänga tvätten, shoppa, läsa, jobba på en dator, leka med det äldre barnet, ta hunden på en promenad - allt detta med bärsele/sjal. Samtidigt kan du njuta av att vara nära ditt barn och bygga detta speciella band.

Hälsa

Du älskar att bära ditt barn men ryggen vägrar att lyda?

En bärsele/sjal är ett perfekt val!!! Din rygg kommer tacka dig!

En bärsele/sjal är ett mycket bekvämt sätt att bära ditt barn på. Den lilla vikt är jämnt fördelat på axlar, rygg och mage.

Nu kan du bära ditt barn nästan utan några begränsningar och utan ansträngning!

Självförtroende

Med en bärsele/sjal kan du hålla ditt barn nära. Du kan alltid svara på ditt lilla barns behov, som du enkelt kan känna och förstå.

Ditt lilla glädjepaket vet att han/hon kan lita på dig och det gör ditt barn mycket lugnare. Då gör du dig mer bekväm och säker i din nya roll. Du vet, du gör det rätt.

Du sticker ut

Inte bara kommer en bärsele/sjal att hjälpa dig i ditt föräldrarskap, utan det kan också bli ett favoritplagg. Intressanta mönster och färger låter dig välja något som passar vid varje tillfälle.