-10% rabatt på alla amningskläder You&Milk - Select language and currency at the bottom of the page.

Välj rätt bärsele/sjal för dig


(Klicka på bilden för att förstora upp).


Hur väljer jag den perfekta bärselen eller sjalen?

Föräldrar frågar ofta: Vilken bärsele eller sjal ska jag välja? Vad är skillnaden mellan dem? Vilken kommer att vara mest bekväm för oss?

Det är svårt att ge ett entydigt svar. Alla bärselar eller sjalar är bra, men det som är bra för en familj kanske inte fungerar för en annan.

Om du väljer en bärsele eller sjal måste du ta hänsyn till följande faktorer:

 • Hur gammal är ditt barn
 • Hur mycket ditt barn väger och på vilket utvecklingsstadium ditt barn är
 • Tänker du använda din bärsele/sjal för promenader eller kommer det bara att vara snabb hjälp hemma eller som ett tillägg till barnvagnen för att få händerna fria för en stund
 • Vad är er budget

Du måste analysera dina behov och kapacitet mycket noggrant. Ingen kommer att fatta det beslutet åt dig, men enkel analys av befintliga bärselar och sjalar kan hjälpa.

Det finns sju grundläggande grupper av LennyLamb- sjalar och mjuka bärselar:

 • långa, bundna vävda sjalar
 • långa, bundna elastiska sjalar
 • Ringsjalar
 • LennyGo ergonomic bärsele
 • LennyUpGrade bärsele
 • LennyPreschool bärsele
 • Lenny Buckle Onbuhimo bärsele
 • LennyHybrid bärsele
 • Wrap-Tai bärsele

Varje familj kan välja något lämpligt från ovanstående produktsortiment.

Inom gruppen kan sjalar och bärselar skilja sig åt i tygkomposition.

De mest populära är 100% bomulls sjalar och bärselar, men många gillar också bomulls- och bambuviskosblandningar, vilket ger tyget lite mjukhet. Bambufiber har många andra fördelar (absorberar fukt och torkar snabbt, reflekterar UV-strålar, så den är mer andningsbar och perfekt för sommaren). På samma sätt funkar sjalar med ull - alla vet ullens egenskaper: termostatreglerande, allergivänliga och till och med läkande. Samtidigt är det värt att komma ihåg att omslag med den blandning är lite dyrare. Att bestämma sig för att köpa en sjal eller en bärsele med en blandning, betalar man för ett tyg av bättre kvalitet och förbättrad med ytterligare egenskaper. Men det har inte inverkan på hur barnet bärs.

Tyger som används för att tillverka LennyLambs sjalar och bärselar kännetecknas också av olika typer av vågor.

För att vara ärlig har alla sjalar/bärselar liknande funktionella och bärande egenskaper, men skiljer sig åt i produktionsprocessen och den slutliga tygstrukturen. Den mest grundläggande är en väldigt slitstark tvillingvåg, vilket gör att tyget ser elegant ut. En annan är diamantvåg som kommer från specialiserad och detaljerad teknologisk process. Allt detta för att skapa tyg med karakteristisk originaltextur. För att tillverka sjalar och bärselar för LennyLambs mest exklusiva och begränsade linjer använder de sig av jacquard-tyger. De är mer "gedigna" och lite tjockare än de andra, vilket ger oändliga möjligheter att skapa unika mönster på deras produkter.

Vävd sjal

Du kan välja mellan enfärgat, randigt eller mer unikt mönster i följande väver kors-twill, diamant eller jacquard.

Den viktigaste fördelen med sjal är det faktum att det inte finns några ålders- eller viktbegränsningar.

Du kan börja bära ditt barn från första dagen och fortsätta tills ditt barn ger dig ett tydligt meddelande om att det här sättet att resa inte längre är bra för honom/henne eller när du bestämmer att det inte längre är bekvämt på grund av barnets vikt.

Det är mycket viktigt att byta bärsele när ditt barn växer och välja lämplig bärsele.

Det finns nästan obegränsat antal sätt du kan göra med en vävd sjal. Du kan prova: "mage-till-mage", vagga, höft eller rygg.

Det beror på barnets och babyklädernas behov just i detta ögonblick.

Dessa sjalar är perfekta för långa promenader, eftersom de fördelar vikten mycket bra, tar bort barnets vikt från ryggen och de rekommenderas starkt av fysioterapeuter.

Du kan vara lite överväldigad till att börja med och det kan ta lång tid att linda in ditt barn, men det blir lättare när du tränar. Det finns en anvisning fäst vid varje sjal. Vi har också mycket bra youtube-klipp här på hemsidan som visar hur man lindar sitt barn.

Elastisk sjal

Dessa är i 100% bomull, i enfärgad bomull av bästa kvalitet.

Elastiska sjalar kan användas från den första dagen till ditt barn är 10 kg. Du har två val att välja mellan: vagga och "mage-till-mage", båda baserade på en grundläggande bärning.

Om du inte är ekonomiskt begränsad, är elastiska sjalar ett perfekt alternativ för ett nyfött och ett par månader gammalt barn. Det är en mycket bekväm och snabb inpackning. När du packar in den kan du använda den hela dagen. Men när barnet växer och når 10 kg måste du antingen börja använda vävd sjal eller ergonomisk bärsele.

Ringsjal

Du kan välja mellan enfärgat, randigt eller mer unikt mönster i följande väver kors-twill, diamant eller jacquard.

Du kan använda den med ditt nyfödda barn endast i vagga, men så snart ditt barn kan hålla huvudet kan det bäras också i upprätt läge. Det finns dock en viktgräns på 15 kg.

Hur man bär med ringsjalar är: mage-till-mage och vagga, men det kan också ibland lindas på ryggen.

Ringsjal är ett snabbt, lättanvänt och lätt alternativ. Dess stora fördel är det faktum att du inte behöver packa in den. Det enda du behöver göra är att dra tyget korrekt genom ringarna, justera det, sätta i barnet och dra åt det (enligt anvisningarna). En nackdel är att det är "en axel" bärning. Ofta kan det bli en ansträngning, bara en axel kan orsaka ryggsmärta.

Men lyckligtvis finns det en lösning på det - ändra bara till den andra axeln du använder för att bära ditt barn i en ringsjal.

LennyGo ergonomic bärsele

Du kan välja mellan enfärgat, randigt eller mer unikt mönster i följande väver: kors-twill, diamant eller jacquard.

Lämplig för spädbarn från 6 månader och äldre tills de når 18-20 kg (beroende på bärarstorlek). Du kan bära ditt barn i mage-mot-mage eller på ryggen.

Det är en mjuk strukturerad bärsele som tack vare specialdesignade spännen och remmar.

Den har en säkerställande perfekt passform för den lilla bebisens kropp. LennyLamb ergonomiska bärsele är tillverkad av sjaltyg och därför formas den perfekt runt barnet. Det är en perfekt lösning för föräldrar och vårdnadshavare som inte gillar att leka med sjalar, och så kommer du att uppskatta det faktum att vår selar kan bäras och fästas på ett mycket genomtänkt sätt. Det är mycket snabbt och enkelt att spänna och lossa selen.

LennyLambs ergonomiska selar är också utrustad med en praktisk huva som hjälper till att hålla barnets huvud i bekvämt läge under tuppluren.

LennyUpGrade/LennyPreschool bärsele

LennyUpGrade/LennyPreschool bärsele finns i olika utföranden, färger och vävstyper. De är sydda av högkvalitativt sjaltyg som lindas och formas runt ditt barn. LennyUpGrade är en justerbar sele som växer med barnet och dess form passar perfekt till barnets och förälderns kropp. Några steg justerings möjligheter för panel- och axelband garanterar perfekt passform och korrekt, ergonomiskt läge för barnet. Selen är utformad för att uppfylla kraven från föräldrar som letar efter en säker, enkel och funktionell lösning för att bära barnet nära dem. I LennyUpGrade-sele kan du bära ditt barn säkert från den andra månaden i livet (från 3,5 kg vikt) till vikt på 20 kg och LennyPreschool-sele är för förskolebarn, från storlek 86 till 122, klarar en vikt upp till 30 kg. Du kan bära ditt barn framtill i andra månaden i livet och på ryggen när barnet blir äldre än fyra månader.

LennyHybrid standard bärsele

LennyHybrid Half Buckle Carrier är en unik bärsele som kombinerar fördelarna med en justerbar sele och en sjal. Tack vare dess design och justeringssystem gör det möjligt att uppnå en korrekt, ergonomisk position hos barnet. Dessutom har den två lindremmar som stabiliserar barnets position på sidorna, vilket gör det möjligt att bära ett nyfött barn på ett säkert sätt. Panelljusteringen gör att bärselen växer med ditt barn.

Mångsidighet: en bärsele från ett spädbarn till barn, säkert bärande av barnet från födseln (baby som väger över 3,2 kg) upp till en vikt på 20 kg

Funktionalitet: två bärande positioner - framifrån födelse och bakifrån från fjärde månaden. Justering av panelen och lindade axelremmarna garanterar perfekt passform och korrekt, ergonomisk position för barnet i varje utvecklingsstadium.

LennyHybrid Preschool bärsele

Precis som ovan, men är istället för förskolebarn. Storlek på barnet, 86 till 122.

Lenny Buckle Onbuhimo

Lenny Buckle Onbuhimo bärsele är utformad för barn som redan kan sitta utan hjälp. Det används oftast för ryggbär. Lenny Buckle Onbuhimo bärsele finns i två storlekar Standard och Toddler. Standardstorlek är en universell storlek på selen - den passar ett spädbarn (som redan kan sitta utan hjälp) såväl som ett äldre barn. Toddlerstorlek är utformad för småbarn över två år, men den har en panel som kan justeras i sin bredd - detta gör Lenny Buckle Onbuhimo till en verkligt universell bärare.

Viktintervall: 5 till 20kg

Wrap-Tai bärsele

Du kan välja mellan enfärgat, randigt eller mer unikt mönster i följande väver: kors-twill, diamant eller jacquard.

Lenny WrapTai är en kombination av en MeiTai-bärsele och en sjal. Den har en väldigt bekväm panel som omfamnar ditt barn men den har också en fyrvägs bandremsor som fördelar vikten jämnt över axlarna och överkroppen. Du kan använda Lenny WrapTai för fram och bak. Varje Lenny Wrap-Tai är en omvandlings sjal vilket innebär att den är tillverkad av samma högkvalitativa tyger som de använder för att tillverka deras sjalar.