-18% rabatt på alla Vanamosjalar och Wompat bärselar - Select language and currency at the bottom of the page.

Wompat LITE: Front Carry

1. Placera hållaren framför dig så att insidan av det vanliga bomullstyget och den vita varningsetiketten är vänd utåt och dekortyget mot din kropp.


2. Sätt midjeremmarna runt midjan och fäst spännet på ryggen (se till att du hör ett klick!)


3. Dra åt midjeremmarna så att bärselen sitter tätt och bekvämt. Vanligtvis är det mest ergonomiskt att bära bärselen så högt som möjligt.


4. Fäst justeringsbältet runt panelen: runt mittsektionen för nyfödd baby eller runt den nedre delen för en större baby. Läs fler tips om justering av panelen här.


5. Håll barnet och styr benen något isär.


6. Lyft upp panelen och sätt på axelremmarna en i taget. Stöd barnet med din andra hand. Panelen bildar en ficka för babyns underdel.


7. Fäst den lilla remmen på övre delen av ryggen. Du når remmen lättare när axelremmarna är lite lösa. Om du inte når remmen, lossa axelremmarna lite mer. Om den lilla remmen har glidit från sin plats och den nu hänger löst för lågt, läs instruktionerna om hur du låser halsremmen på plats.


8. Dra åt nackremmen. Syftet med denna lilla rem är att förhindra att axelremmarna glider från dina axlar. Nackremmens stramhet kommer också att ändra placeringen av axelremmarna på axlarna.


9. Dra åt båda axelremmarna lite men lämna dem fortfarande lite lösa. Dra från banden som hänger närmast panelens sidor.


10. Justera panelens bredd: dra åt justeringsbältet, dra i båda banden men en i taget. Panelen ska gå från bebisens knäveck till knäveck och bebisen ska kunna böja sina knän. En nyfödd bebis gillar ofta att hålla benen ganska nära varandra. En större baby tar en bredare position med benen mer öppna. Justeringsbältet ska sitta under barnets underdel. Om bältet är för hårt och panelen är för smal kan du lossa bältet: tryck tillbaka bandet i spännet eller lyft spännets kant något.


11. Styr barnets ben till en mer ergonomisk M-position: lägg händerna inuti panelen och styr barnets underdel djupt in i bärselen. Lyft upp hennes ben under knävecken. Bebisens knän ska vara högre (eller på samma nivå) som barnets rumpa.


12. Gör den sista åtdragningen för axelremmarna. Bebisen ska vila tätt mot dig. Panelen stöder barnets rygg och nacke och panelen verkar inte vara för lös. Bebis ska fortfarande lätt kunna vända på huvudet och flytta händerna inuti bärselen.


13. Vik den böjda övre kanten av panelen bakom barnets nacke, om panelen verkar för hög eller om du vill lägga till lite mer stöd bakom barnets nacke. Panelen ska gå något över barnets hals och upp till örsnibben. Se till att barnets ansikte alltid är synligt. Bebisen är på lämplig nivå när du kan kyssa barnets huvud.


14. Om det behövs kan du använda dessa PFA-spännen för att dra åt de övre delarna av panelen och hjälpa barnet att komma närmare dig.


15. Med Wompat LITE bärsele kan du även bära axelremmarna korsade på ryggen. Många föräldrar tycker att det är ganska bekvämt att korsa remmarna. Denna stil rekommenderas om du har smala axlar eller om det traditionella sättet inte är bekvämt för dig eller bara för en förändring.