Baby Kanga turns 4! - Select language and currency at the bottom of the page.

Material och dess egenskaper

Vad har egentligen materialet i sjaltyget för egenskaper? Här hittar du alla material som finns i produkterna som finns i shoppen och vad de har för egenskaper. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig i ditt val av tyg. Om det ändå är svårt att välja får du mer än gärna höra dig till mig antingen på Messenger som du hittar längst ner till höger eller maila mig på info@babykangacarrier.se.

 

Bomull

är grunden i många bärsjalar. Babysjaler i ren bomull är mångsidiga - passar alla och för alla tillfällen. Bomullsfiber är spänstig, flexibel och stark. Bomullssjalar är lätta att rengöra och sköta. Sjalar med 100% bomull är bra nybörjarsjalar då de är relativt lätta att bryta in.

Merinoull

gör sjaltyget mjukt, fluffigt och elastiskt på samma gång. Den har termoreglerande egenskaper - den håller dig behagligt varm under kalla dagar och under varmare dagar kyler den och transporterar bort överflödig fukt. Den behöver särskild vård, eftersom den är känslig för temperaturförändringar under tvätt, vilket kan resultera i tovning och krympning. Kolla noga tvättråden på just den produkter du önskar köpa. Många ullfiber kräver handtvätt.

Linne

sjaltyg med detta garn är idealiska för sommaren. Linne har hygroskopiska egenskaper, dvs det absorberar och transporterar bort fukt och antibakteriella egenskaper. Linnetyg är ganska styva och kan behöva brytas in början, men det ger dem styrkan att bära riktigt tunga bebisar. De måste hanteras varsamt, eftersom de kan krympa mycket.

Hampa

hampa är en av de starkaste och mest varaktiga av naturfibrerna. Hampatyg och linne har liknande egenskaper; de är svala i varmt väder och håller värmen i kyligare väder. Den är inte lika stretchig som andra naturfiber, men istället väldigt slitstark, vilket gör den optimal för tyngre bebisar och toddlers. Fibern har god absorptionsförmåga, vilket gör den lätt att färga. Hampa är resistent mot ultraviolett ljus och mögel och besitter även antibakteriella egenskaper. Hampatyg skrynklar sig lätt men blir inte lika skrynkligt som linne. 

Bambu viskos

andas och är svalt vid beröring, vilket gör den idealisk för sommaren. Sjaltyg med detta garn är smidigt, svalt och mjukt. Den har antibakteriella och hygroskopiska egenskaper. Långsjal och ringsjal är perfekt speciellt för mindre barn.

Tencel

är ett annat viskosgarn. Sjaltyg med tencel-garn är mjuka, fluffiga och dessutom lätta och delikata. Sjaltygets känsla är sval, vilket gör den idealisk för sommaren.

Kashmir

är ett ädelt ullgarn. Sjaltyg med dess tillägg är extremt känsliga, mjuka, lätta och repar inte. Kashmir har termoreglerande och hygroskopiska egenskaper, vilket gör den till en perfekt lösning för både sommardagar och svalare dagar. Dessutom har kashmir hypoallergena och antibakteriella egenskaper. Dess otvivelaktiga fördelar är också antistatisk (den drar inte till sig damm:) ) och det faktum att den inte absorberar lukt, vilket gör det lättare att ta hand om sjalen.

Noil Silke

restsilke, kraftigt, med nubs och lumps. Silke är ett mjukt, lätt tyg. Det har hypoallergena och antibakteriella egenskaper. Men trots utseendet är det ett starkt tyg som kan bära ett litet som ett stort barn.

Tussah Silke

vilt, naturligt silke. Den har karakteristiska nubs och lumps; det kan kännas lite strävt. Silke är ett mjukt, lätt tyg. Det har hypoallergena och antibakteriella egenskaper. Men trots utseende är det ett starkt tyg som kan bära ett litet som ett stort barn.

Bourette Silke

bourette Silke också kallas råsilke är ett mycket livligt och oregelbundet garn och det innehåller massor av små lumps och nubbar, och det kan till och med innehålla en liten mängd höliknande organiskt material. Bourette silke gör tyget mycket strukturerat och ger sjalen ett bra grepp.

Modal

är en typ av viskosgarn. Sjaltyg gjorda av modalgarn är släta, elastiska och glänsande. De är perfekta speciellt på sommaren - andas och luftiga, vilket håller huden torr. De kännetecknas av hög motståndskraft mot skador, tack vare vilken de behåller sin mjukhet även efter många tvättar.

Baby Alpacka

är ett mycket fint ullgarn. Sjaltyg gjorda med den är silkeslen, mjuk, fluffig och glänsande. Den har termoreglerande egenskaper - på sommardagar svalkar den behagligt och på kallare dagar håller den oss varma och absorberar och transporterar bort fukt väldigt bra. Dessutom har den hypoallergena (ingen lanolin), bakteriostatiska egenskaper och absorberar inte lukt. Sjaltyg med alpackaull är mycket slitstarka, motståndskraftiga mot slitage, tack vare vilka de behåller sina egenskaper och utseende även efter lång tid.

Seacell

Seacell är ett material som innehåller tång från havet, tånget innehåller mer mineraler, vitaminer och spårämnen än någon annan naturlig produkt. Materialet ger huden en motståndskraft och lugnande inverkan, detta genom att tånget har en förmåga att komprimera de aktiva ingredienserna i havet såsom aminosyror, jod och mineralsalter. Sjaltyg med seacell känns lätt mot kroppen och har ett krämigt utseende, material är stark, mysig och mjuk. Den är lätt att bryta in och passar bra för såväl nybörjare som mer avancerade bärare.

Aloe Vera

Ett naturligt vegetabiliskt garn, biologiskt nedbrytbart. Sjalen med aloe vera-garn är mycket behagligt att ta på, med en slät och flytande struktur. Den har antibakteriella och bakteriedödande egenskaper. Den absorberar perfekt och transporterar bort fukt.

Repreve

Repreve är ett märke av återvunna fibrer gjorda av återvunna PET-flaskor. Miljarder plastflaskor deponeras varje år. Repreve förvandlar återvunna flaskor till en fiber, som används för att göra tyger för sport- och modekläder med mera. Deras process inbäddar egenskaper som fukttransport, adaptiv uppvärmning och kylning, vattenavstötning och mer på fibernivå. Repreve är starkt material men mjukt.

Jämfört med jungfruliga fibrer släpper återvunna fibrer ut färre växthusgaser och sparar vatten och energi i processen.

Metalliserat garn (glitter)

används i sjaltyg som ett dekorativt tillskott för att ge sjaltyget mer glans.