-15% rabatt på alla ISARA-bärselar - Select language and currency at the bottom of the page.

Hur man tvättar tygblöjorDetta är ett oroande ämne för många användare. Hur vet jag om de är rena? Hur tvättar jag dem ordentligt utan att skada dem? Betyder varje fläck att jag måste tvätta dem igen? Vad ska jag göra om de luktar illa efter tvätt?
Om du är tygblöjsförälder kan du använda många absorberande lösningar, t.ex. Butterfly-anpassad blöja, platt bomullsblöja, platt bomullsblöja, bomull birdseye "Airplane"-blöja och bred-rygg-inlägg/dubbel.

Dagens tvättmaskiner och tvättmedel är så avancerade att man inte behöver oroa sig för mycket över blöjornas renhet. Vi vill att blöjorna ska vara rena, inte sterila, för att bli av med farliga mikroorganismer, bakterier och virus som vi inte behöver i vår vardag.Rengör blöjor i några få steg:

   1.  FÖRVARING: efter att du tagit bort blöjan från ditt barns rumpa, förvara den i en hink eller återförslutningsbar påse. Om ditt barn har fast bajs, töm blöjan i toaletten. Bebisar som ännu inte äter fasta ämnen kommer att få bajs som inte behöver tömmas i toaletten utan kan tvättas bort och lösas upp genom SKÖLJNING.2. SKÖLJNING: innan du tvättar din blöja lägg den på en kort centrifugeringstvätt utan några tvättmedel, eller om din tvättmaskin har en sådan funktion ställ den på en centrifugeringssköljning. Detta är ett viktigt steg för att bli av med det mesta av urin- och bajsrester.

3. PROGRAM: välj alltid program som varar inte mindre än 2 timmar (vanligtvis förtvätt och huvudtvätt). Försök att undvika ECO-program då de vanligtvis ger för lite vatten för att tvätta dina blöjor ordentligt.

4. TEMPERATUR: det rekommenderas att tvätta i 60ºC (140ºF)

5. PULVER: Försök att välja vita tvättpulver som innehåller TAED och använd den mängd som rekommenderas av tillverkaren. Det är värt att känna till vattnets hårdhet (du kan mäta det själv eller ringa vattenförsörjningsföretaget).

6. MÄNGD: det är värt att uppmärksamma att tvättmaskinen inte ska vara mer fylld än 2/3 av mängden belastning som anges av tillverkaren för ett givet program (vanligtvis ges denna information i bruksanvisningen).

7. DESINFEKTIONSMEDEL: valfritt kan vi lägga till desinfektionsmedel som Nappy Fresh till tvätten, vilket också hjälper till att hålla blöjorna rena. Du bör dock vara uppmärksam på att det inte irriterar ditt barns hud, särskilt om det är dåligt sköljt.

8. LUKT: efter tvätt ska blöjor inte lukta för starkt av tvättpulver och de ska inte heller ha en obehaglig lukt av väta, urin eller avföring.9. TORKNING: Häng på tork eller använd torktumlare (men kom ihåg att användning av en torktumlare kan förkorta blöjans livslängd).

Rätt omhändertagande om tygblöjor brukar tjäna oss längre, är luktfria och lämnar inga fläckar. Det är värt att ta hand om det för vår babys hälsa.Men om de ovan nämnda tipsen inte fungerar och blöjorna inte är helt rena eller de luktar illa, kan det vara en av följande orsaker. Den första är att barnet kan få tänder eller ha en infektion, vilket kan orsaka bebisens urin har en intensiv lukt eller orsaka irritation. Det andra skälet kan vara en tvättmaskin som inte fungerar som den ska. I så fall, rengör den noggrant, avkalka den och kör den på den hetaste programmet. Vissa tvättmaskinsmodeller har speciellt dedikerade program för detta ändamål.Ibland kan det hända att tygblöjorna luktar okej men ändå har fläckar på sig. Hur kan du hantera detta? Placera helt enkelt de våta inlägg eller blöjorna i solen, solen tar på ett naturligt sätt bort fläcken och håller tyget vitt.